• Okresné kolo vo volejbale

    Dňa 18.3. sa naše dievčatá zúčastnili Okresného kola vo volejbale SŠ. Do finále sme nepostúpili, ale dievčatá podali veľmi bojovný výkon. FOTO TU

  • Biblická olympiáda

    Na okresnom kole tejto súťaže nás výborne reprezentovali dve družstvá. D. Drahník, E. Legnavská a K. Magdolenová z Kvinty získali krásne 1. miesto (kategória starší žiaci). S. Košecká, B. Kružliaková a L. Chmarová získali veľmi pekné 3. miesto (kategória mladší žiaci). Gratulujeme a ďakujeme. (sl)

  • 25 hodinová adorácia

    Ďalšia z mnohých akcií, ktoré sa nesú v duchu výročia školy. Tento raz sme mali možnosť počas 25 hodín predniesť svoje prosby, túžby či vďačnosť  a cítiť Božiu prítomnosť pri vyloženej Sviatosti oltárnej. 

  • Lyžiarsky výcvik

    Sekunda, kvinta a 7.A sa zúčastnili lyžiarskeho výcviku v stredisku Králiky. Pod vedením skúsených inštruktorov si všetci zdokonalili svoje lyžiarske schopnosti. FOTO TU. Vyššia kvalita a možnosť stiahnutia - TU

  • Víťazstvo v súťaži MEDart 2019

    Máme 1. miesto! V súťaži mediálnej tvorby stredoškolákov MEDart, ktorú vyhlásila Katedra žurnalistiky Filozofickej fakulty Katolíckej univerzity v Ružomberku, zvíťazili študenti septimy Michal Dubjel a Robo Miglierini v kategórii „televízia“ so svojím krátkym filmom „Postoj, Dostoj“, ktorý vznikol v rámci projektovej úlohy v predmete slovenský jazyk a literatúra. Víťazné video, ktoré študenti prezentovali v rámci wokrshopov a slávnostného vyhodnotenia súťaže v Ružomberku, si môžete pozrieť tu. Vyhodnotenie súťaže tu. Blahoželáme! 

  • Olympiáda z biológie

    Dňa 12.2.2019 sa Richard Paško zúčastnil obvodného kola BIO olympiády v kategórii "C". Skončil na druhom mieste a postupuje do krajského kola.

  • Robotiáda

    Dňa 8.2.2019 sme sa zúčastnili Robotiády v Brne. Okrem súťaženia proti tímom z Česka, Slovenska, Maďarska, Poľska a Ukrajiny sme sa aj zábavnou formou niečo naučili vo Vida! science centre.

  • Lietanie s knihou medzi fyzikou a slovenčinou

    Spolupráca medzi predmetmi slovenčina a fyzika zastrešená občianskym združením Úlet s knihou vyústila do živej diskusie v triede septima. Netradičná hodina, keď učiteľka fyziky hovorí o fascinujúcich umeleckých prvkoch vo filme a spolu s učiteľom slovenčiny sa so študentmi zamýšľajú nad rôznym chápaním času a rozdielmi medzi svetom politiky a vedy. Predmetom diskusie bola sci-fi poviedka amerického autora Teda Chianga Príbeh tvojho života, ponúkajúca viacero významových rovín, a jej filmová adaptácia, ktorá to všetko ešte zamiešava. Veríme, že silné pozorovania, myšlienky, otázky, výhrady či nápady nájdu svoje pokračovanie aj v príspevkoch na študentskej vedeckej konferencii.  

  • Geografická olympiáda

    Začiatkom februára sme sa zúčastnili obvodného kola geografickej olympiády na ZŠ Prokofievova. Všetci naši žiaci sa stali úspešnými riešiteľmi: z primy Hanka Sepšiová a Andrej Hajdúch, zo sekundy Andrej Janíček a z tercie Karin Singhoferová a Vladimír Kubík. Richard Paško z kvarty sa umiestnil na 2. mieste a v apríli bude našu školu reprezentovať na krajskom kole GO. Gratulujeme a držíme mu palce!

  • Olympiáda ľudských práv

    Dňa 7.2.2019 sa uskutočnilo krajské kolo  XXI. ročníka Olympiády ľudských práv s nosnou témou: 30. výročie Nežnej revolúcie. Do celoštátneho kola úspešne  postúpila naša študentka Ester Viktória Ziffová z triedy oktáva. Srdečne blahoželáme !

  • Okresné kolo matematickej olympiády

    Okresné kolo matematickej olympiády v kategórii  Z5 a Z9 sa konalo 30.1. V kategŕii Z9 sa zúčastnilo 16 študentov z 9 škôl.  Tomáš Roch z kvarty iba o jediný bod zaostal za víťazom kategórie a obsadil krásne druhé miesto. Gratulujeme. MŠ

  • Geografická olympiáda

    24. 1. 2019 sa uskutočnilo online školské kolo geografickej olympiády. Do krajského kola postúpil žiak kvinty Peter Hajdúch. Prajeme mu veľa úspechov!

  • Anglická olympiáda - výsledky z okresného kola

    Jakub Krajniak - kategória 1B - 3.miesto v obvodnom kole OAJ

    Júlia Reinoldová- katerória 2A - 2.miesto v obvodnom kole OAJ

    Daniel Loffler - kategória 2B - 3.miesto v obvodnom kole OAJ.   Všetkým žiakom srdečne blahoželáme k úspechu!

  • Nové telefónne čísla školy:

    Od 11.1.2019 je nové telefónne číslo do školy:

    • 02/38111178 - kancelária
    • 0917 163 071 - riaditeľka školy
    • 02/6353 0041 - zástupkyňa pre gymnázium. Telefónne číslo 02/6345 1022 je zrušené. 
  • Futbalový maratón

    Piatok 14.12. sa na našej škole niesol vo futbalovom duchu. Pri príležitosti 25. výročia sme zorganizovali pre žiakov a priateľov školy futbalový maratón. Celých 25 hodín sme v školskej telocvični hrali futbal. Nebolo dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa a zahrať si. Úvodný výkop o 8:30 mali žiaci 5.A a 5.B a postupne sa v 20-minútových zápasoch vystriedali žiaci prvého stupňa. Od 13:00 začali hrať žiaci druhého stupňa ZŠ a osemročného gymnázia. S vypätím všetkých síl sme to spoločne dotiahli až do posledného zápasu, ktorý bol ukončený 15.12. o 9:30. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili a vydržali až do konca. FOTO TU

  • TV LUX - "iba" škola

    V októbri k nám zavítala  TV LUX, aby v našej škole vytvorila ďalší diel  relácie "iba" škola. Výsledok si môžete pozrieť tu:)

  • DOD v chemickom laboratóriu

    Do prípravy dňa otvorených dverí sa zapojili aj žiaci prípravou pokusov v chemickom laboratóriu. Foto tu

     

  • Roráty

    Adventné roráty u nás v škole už patria k tradičným akciám. Veľmi skoré ranné vstávanie a príchod do školy sme obetovali aby sme sa mohli zúčastniť prvej tohtoročnej rannej svätej omše za svetla sviečok. Je to čas stíšenia, čas duchovnej prípravy na narodenie Pána Ježiša. Po skončení rorátnej svätej omše zvyčajne nasleduje ešte malé agapé, ktoré nám dáva príležitosť začať deň v spoločenstve ako rodina. Ak chcete zažiť túto čarovnú atmosféru, môžete sa ku nám pridať aj budúcu stredu o 6:00. Viac FOTO TU

  • Nočný orientačný beh dvojíc

    V piatok 30.11. sa 60 odvážlivcov nezľaklo tmy ani poriadneho chladu a došlo na štart Nočného orientačného behu s dvadsiatimi piatimi stanovišťami, ktoré symbolizujú štvrťstoročnicu našej školy. Po úvodných pokynoch sa súťažiaci rozutekali po Sade Janka Kráľa a organizátori s napätím očakávali, kedy sa vrátia prví úspešní bežci. Keď po 29 minútach došiel víťazný tím s plným počtom bodov, bolo v cieli veľa radosti. A horúci čaj bol bonusom na záver. V stanovenom limite sa vrátili všetky tímy, ktoré boli na štarte, srdečne im gratulujeme, že prekonali seba samých. Keďže však riadne mrzlo, operatívne sa vyhodnotenie presunulo až do školy. Tam najlepší dostali odmeny a všetci účastnícke diplomy. MŠ

  • Futbalový turnaj na Gercenke

strana:

Novinky

Kontakt

  • Spojená škola Svätej Rodiny - GYMNÁZIUM
    Gercenova 10
    851 01 Bratislava
  • 0917 163 071 - riaditeľka školy
    02/6353 0041 - zástupkyňa pre gymnázium
    02/38 1111 78 - sekretariát
    0914 109 109 - vedúca jedálne, e-mail: jedalensvr@gmail.com